• de positie van het kasteeleiland en het voorplein in het ruimtelijk stelsel van het landgoed
  • Voorplein en kasteeleiland, situatie 2008
  • voorplein en kasteeleiland Landgoed Soelen, Definitief Ontwerp 2010
  • planconcept Voorplein, Schetsontwerp 2009
  • profiel Voorplein, Schetsontwerp 2009
  • impressie collectieve verblijfsplek achter de hagen (ter plaatse van de huidige rozentuin)
  • entree kasteeleiland vanaf het voorplein
  • aanleg granietrand middenmotief
  • de doorgaande grintvloer geeft rust en samenhang
  • detailtekeningen van brievenbussen opgenomen in een plantenbak

landgoed Soelen

Opgave: herinrichting Voorplein en kasteeleiland met privacyplekken voor bewoners

Opdrachtgever: Staatsbosbeheer, Deventer

Team: Mark van der Bij (Maak Space, technische ondersteuning), Rob Aben

Plantraject: Schetsontwerp (2008)- Bestekken (2010), oplevering fase 1- 2011, fase 2 2012

Zie ook: www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/betuwe/bezienswaardigheden/landgoed-soelen