Mijn visie

"Mijn streven is om betoverend mooie plekken te maken en om samenhang te creŽren: de boel bij elkaar houden."

Ruimtekunst

Een buitenruimte heeft meestal een functie. Denk aan natuurbehoud, waterberging, recreatie, verkeersstromen, parkeren, wachten en zo door. Tegelijkertijd is het belangrijk dat mensen zich er prettig voelen. De juiste combinatie van deze twee eisen aan een ruimte staat bij mij centraal. Wat terugkeert in mijn aanpak is een grondige analyse en het streven naar eenvoud in het ontwerp. Met weinig middelen goede ruimtes maken, dat vind ik veel belangrijker dan zaken als een hippe prullenbak of kleurige bank.

Ervaring met een moderne blik

Ik haal mijn inspiratie uit de lange traditie van landschapsarchitectuur. De geschiedenis toont welke ontwerpen zich hebben bewezen. Waarom dan het wiel opnieuw uitvinden? Ik vertaal de voorbeelden uit het verleden wel altijd naar deze tijd. Want kunstmatige historische ontwerpen leiden tot nepomgevingen. Ze zijn even leuk, maar zelden duurzaam. Daarnaast kijk ik graag naar landschappen die juist niet zijn ontworpen. Denk bijvoorbeeld aan strand, boerenland of bos. Deze landschappen zijn vaak uit zichzelf al in balans.

Langetermijnvisie

Iedereen is voor meer natuur. We hebben de wind dan ook mee: het vak heeft een hoge aaibaarheidsfactor. Met name aan het begin van een ontwerptraject is er veel enthousiasme. Het realiseren van het beoogde beeld is echter een kunst op zich. En groen moet je onderhouden. Daar houd ik rekening mee in mijn ontwerpen. Anders leiden zelfs de mooiste ideeŽn uiteindelijk tot rommelige omgevingen.

- Bekijk mijn werk
- Kennismaken? Bel voor een afspraak: (06) 46 34 34 44.
  Of stuur een e-mail naar: rob@robaben.com